Egy jól kiépített klíma az év minden szakaszában kellemes környezetet teremthet otthonában. A nyári kánikula idején nincs jobb érzés annál, mikor belép az optimális hőmérsékletre hűtött helyiségbe. Télen pedig, egy-egy hűvösebb estén, egy fűtésre optimalizált klímaberendezés nem csak a közérzetét javíthatja, de egyben költséghatékonyabb megoldást is nyújthat.

Nagyon fontos már a tervezés első szakaszában szakemberhez fordulni, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy az a pont, amit a lakásban jónak gondol a felszerelésre, az valóban megfelelő lesz. Tervezésnél figyelembe kell venni a helyiség, illetve helyiségek méreteit, azok fekvését és ennek tekintetében meghatározni, milyen típusú, mekkora teljesítményű klíma beszerelésére lesz szükség.

Ha egy lakás a szükségesnél kisebb teljesítményű klímával van felszerelve, az nagyon nagy problémát tud okozni, hiszen képtelen ellátni feladatát, veszít a hatékonyságból.

Ha több helyiség fűtését-hűtését szeretné megoldani, lehet érdemesebb inkább egy multirendszerben gondolkodnia, amely annyiban különbözik a mono berendezésektől, hogy egy kültéri egységhez több beltéri elem is tartozik.

Mivel évről-évre egyre enyhébbek a telek, így egyre nagyobb létjogosultsága van a klímával történő fűtésnek, amely főként az átmeneti időszakokban jelenthet pénztárcabarát megoldást. Természetesen a nagyobb fagyokban sem fogja cserbenhagyni, viszont megnő az energiafogyasztása.

Miért fontos a klíma éves karbantartása?

Ahogy a beszerelést, úgy az éves karbantartást is javasolt szakemberre bízni, hiszen nem csupán egy egyszerű tisztításról van szó.

A karbantartás célja elsősorban az egészségvédelem és a klíma élettartamának megnövelése. A nem szakszerű, illetve elmaradt tisztítás következményeképp a berendezésben könnyen elszaporodhatnak a gombák és baktériumok, amit ráadásul a berendezés még keringet is a levegőben. Megjelenhetnek olyan baktériumok is, amelyek igen komoly egészségkárosító hatással lehetnek a szervezetre.

A klíma karbantartási munkálatai során olyan vegyszereket, gombaölőket alkalmazunk, amelyek megelőzik ezeknek a mikroorganizmusoknak az elszaporodását, így biztonságban tudhatja saját és családja egészségét. A karbantartás során minden egységet (külsőt és belsőt egyaránt) külön-külön ellenőrzünk, tisztítunk. Emellett természetesen minden esetben megvizsgáljuk például a csatlakozásokat, illetve alaposan átnézzük a berendezést, ellenőrizzük megfelelő működését.

Cégünk több, mint 20 éves tapasztalattal, magas szakértelemmel, rejtett költségek nélkül vállaljuk új klímák beszerelését és karbantartási feladatait. Forduljon hozzánk bizalommal és Önnek is segítünk kiépíteni az igényeinek megfelelő klímát.